Διασυνοριακή συνεργασία στον τομέα του τουρισμού: η περίπτωση της Ελλάδος και της Τουρκίας

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Πανεπιστήμιο Αιγαίου   

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Διασυνοριακή συνεργασία στον τομέα του τουρισμού: η περίπτωση της Ελλάδος και της Τουρκίας (EL)

Στυλιανός, Κωνσταντίνος - Παναγιώτης

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Επιστημών της Διοίκησης. Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Σχεδιασμός Διοίκηση και Πολιτική του Τουρισμού. (EL)


2004

2015-11-18T09:03:10Z


Ο τουρισμός σήμερα για την Ελλάδα και την Τουρκία αποτελεί ένα σημαντικό οικονομικό παράγοντα και τα παραδείγματα διασυνοριακών συνεργασιών σε διεθνές επίπεδο συνεχώς αυξάνονται. Το φαινόμενο των διασυνοριακών συνεργασιών οφείλεται στο γεγονός ότι, όλο και περισσότεροι τουριστικοί προορισμοί με σχεδόν παρόμοιο τουριστικό προϊόν πλαισιώνουν την παγκόσμια τουριστική αγορά, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ανταγωνισμοί μεταξύ των χωρών και παράλληλα ισχυροποίηση του ρόλου των διεθνών τουριστικών πρακτόρων. Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι δύο χώρες οποίες ο τουρισμός αποτελεί σημαντικό κομμάτι της εθνικής οικονομίας και προσφέρουν σήμερα σχεδόν το ίδιο τουριστικό προϊόν. Η περιοχή στην οποία μπορεί να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας είναι η περιοχή του Αιγαίου και των Μικρασιατικών παραλίων. Η Τουρκία και η Ελλάδα μπορούν να αποκομίσουν πολλά οφέλη είναι η αύξηση ανταγωνιστικότητας απέναντι προορισμούς Μεσογείου, ισχυροποίηση διαπραγματευτικής θέσης απέναντι διεθνείς τουριστικούς πράκτορες, διάθεση μεγαλύτερων κονδυλίων για τουριστική διαφήμιση και πιο δυναμική διείσδυση στην παγκόσμια τουριστική αγορά, ιδιαίτερα στο κομμάτι των υπερπόντιων τουριστών οι οποίοι κατά την τουριστική δραστηριότητα δαπανούν μεγαλύτερο κεφάλαιο.

Διασυνοριακή συνεργασία στον τουρισμό. (EL)
Cross-border colaboration on tourism. (EL)

Χίος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.