Η ισότητα πρόσβασης και η ισότητα ευκαιριών στη σχολική εκπαίδευση για τα παιδιά με αναπηρία

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών   

Αποθετήριο :
Πέργαμος   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Η ισότητα πρόσβασης και η ισότητα ευκαιριών στη σχολική εκπαίδευση για τα παιδιά με αναπηρία

Ζαχαροπούλου Ιωάννα (EL)
Zacharopoulou Ioanna (EN)

Στο πρώτο κεφάλαιο της εργασίας παρουσιάζεται το θεσμικό πλαίσιο της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Το δικαίωμα των παιδιών με αναπηρία στην εκπαίδευση προσεγγίζεται ως ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης και ισότητας και συγκεκριμένα ισότητας πρόσβασης και ευκαιριών. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναλύεται το δικαίωμα των παιδιών με αναπηρία στην εκπαίδευση από τη σκοπιά του διεθνούς δικαίου και διερευνάται το εάν εκτός από το δικαίωμα στην εκπαίδευση προστατεύεται το δικαίωμα των παιδιών με αναπηρία στη συνεκπαίδευση. Στο τρίτο και τελευταίο κεφάλαιο εξετάζεται το ζήτημα της δικαστικής προστασίας του δικαιώματος των παιδιών με αναπηρία στην συνεκπαίδευση. (EL)
The first chapter of the paper presents the institutional framework of special education in Greece. The right of children with disabilities to education is approached as a matter of social justice and equality. The second chapter analyzes the right of children with disabilities to education from the point of view of international law and examines whether, in addition to the right to education, the right of children with disabilities to inclusive education is protected. The third and last chapter examines the issue of judicial protection of the right of children with disabilities to inclusive education. (EN)

born_digital_postgraduate_thesis
Διπλωματική Εργασία (EL)
Postgraduate Thesis (EN)

Δίκαιο – Νομοθεσία (EL)
Law and Legislation (EN)


Ελληνική γλώσσα

2022

https://pergamos.lib.uoa.gr/uoa/dl/object/uoadl:2973223
uoadl:2973223





*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.