Βιβλιοκριτική: B. Temel (ed.) The Great Catalyst: European Union project and lessons from Greece and Turkey, Lanham: Lexington Books, 2014

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Βιβλιοκριτική: B. Temel (ed.) The Great Catalyst: European Union project and lessons from Greece and Turkey, Lanham: Lexington Books, 2014 (EL)

Αντωνόπουλος, Ελευθέριος

Αυτός ο συλλογικός τόμος αποτελεί πολύτιμη συμβολή στη βιβλιογραφία   σχετικά με την αλληλεπίδραση μεταξύ της Τουρκίας ως υποψήφιας χώρας και της Ελλάδας ως κράτους μέλους, με την ΕΕ. Έντεκα Τούρκοι και οκτώ Έλληνες μελετητές παρέχουν ενημερωτικά και επίκαιρα δοκίμια για την εμπειρία των δύο κρατών όσον αφορά διαφορετικές πτυχές της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Οι επιμέρους συνεισφορές δείχνουν πώς οι τουρκικές ελίτ προσπάθησαν να εργαλειοποιήσουν τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας για να μεταρρυθμίσουν το εγχώριο σύστημα διακυβέρνησης (σ.169). Οι συνεισφορές προοικονομούν ως ένα βαθμό τις μεταγενέστερες εξάρσεις αυταρχισμού στην Τουρκία. Από την άλλη πλευρά, παίρνοντας ένα στιγμιότυπο της ελληνικής οικονομίας εν μέσω της ύφεσης, το βιβλίο υιοθετεί μια πιο ζοφερή προοπτική για τις προοπτικές της Ελλάδας στην ΟΝΕ. Ως εκ τούτου, με βάση πρόσφατες επιδόσεις, οι μακροοικονομικές αιρεσιμότητες της ευρωζώνης φαίνεται να αντιμετωπίζονται ως επιβάρυνση από την οποία θα πρέπει να απαλλαγεί η Ελλάδα, αν πρόκειται να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ευημερία της Τουρκίας. (EL)

info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion


Περιφέρεια

Ελληνική γλώσσα

2018-05-01

https://ejournals.epublishing.ekt.gr/index.php/periphery/article/view/17010

National and Kapodistrian University of Athens (EN)


2241-1380
2623-4920
Περιφέρεια; Αρ. 6-7 (2018); 99-100 (EL)
Region & Periphery; No. 6-7 (2018); 99-100 (EN)

Copyright (c) 2018 Ελευθέριος Αντωνόπουλος (EN)
https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.