Ασφάλεια ηλεκτρονικών συναλλαγών και internet. Ενδοκοινοτικές συναλλαγές.

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
Ψηφίδα - Ψηφιακή Βιβλιοθήκη και Ιδρυματικό Καταθετήριο   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Ασφάλεια ηλεκτρονικών συναλλαγών και internet. Ενδοκοινοτικές συναλλαγές.

Τερζοπούλου, Νικολέττα

Κουσενίδης, Δημήτριος
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική

Στις μέρες μας η χρήση του διαδικτύου εξαπλώνεται ολοένα και περισσότερο στη ζωή μας επηρεάζοντας καθημερινές μας συναλλαγές. Η διείσδυση του internet στην Ελλάδα εκτιμάται στα 2,5 εκατομμύρια σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα (περίπου 25% του συνολικού πληθυσμού) και οι χρήστες εκτελούν ένα ευρύ φάσμα ηλεκτρονικών συναλλαγών (από αγορές προϊόντων online μέχρι τραπεζικές συναλλαγές. Το ζήτημα της ασφάλειας στο Internet είναι ένα από τα πιο επίκαιρα και ταυτόχρονα αμφιλεγόμενα ζητήματα σήμερα, ειδικά σε χώρες που υστερούν σε σχετική εκπαίδευση και τεχνολογική ανάπτυξη όπως η Ελλάδα. Το πρόβλημα στην πραγματικότητα δεν είναι το ίδιο το Internet ή ο τρόπος λειτουργίας των ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών, αλλά μάλλον η έλλειψη σωστής ενημέρωσης και πρακτικής. Ενδοικοινοτικά: Η περίπτωση αυτή αναφέρεται στην έκδοση και λήψη εικονικών στοιχείων που αφορούν συναλλαγές με το εξωτερικό και κυρίως από και προς τα Κράτη - Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεδομένου του διαρκώς αυξανόμενου όγκου των ενδοκοινοτικών συναλλαγών και της δυνατότητας εύκολης καταστρατήγησης των σχετικών διατάξεων.
Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2011.

Electronic Thesis or Dissertation
Text

Ενδοκοινοτικά
Internet


Ελληνική γλώσσα

2011
2011-12-16T07:49:00Z

http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/14722

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών





*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.