δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
Σύγκριση αγελαδινού γάλακτος με φυτικά γάλατα και επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου
Ο σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι να συγκριθούν καθώς και να γίνουν κατανοητές οι διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στο αγελαδινό γάλα και τα φυτικά γάλατα. Επιπλέον, εξάγονται συμπεράσματα σχετικά με το ποιο είδος γάλακτος θεωρείται καλύτερο για την υγεία του ανθρώπου και συνεπώς ποιο είναι καλύτερο προς κατανάλωση.
Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στο αγελαδινό γάλα και ειδικότερα τον ορισμό, τα συστατικά του, καθώς και την ποσότητα κατανάλωσης του από τους ανθρώπους. Επιπροσθέτως αναφέρονται τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του αγελαδινού γάλακτος στην υγεία και τέλος οι ασθένειες και αλλεργίες που προκαλούνται από την κατανάλωση του.
Στο δεύτερο κεφάλαιο αναλύονται τα φυτικά γαλατά, τα οποία είναι το γάλα αμυγδάλου, καρύδας ,σόγιας, βρώμης, ρυζιού, και φουντουκιού. Ειδικότερα, αναφέρονται όλα τα συστατικά που υπάρχουν στο κάθε γάλα καθώς και η ποσότητα κατανάλωσης από τον άνθρωπο. Επίσης μελετώνται τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που υπάρχουν σε κάθε φυτικό γάλα και οι επιδράσεις τους στον οργανισμό.
Τέλος γίνεται σύγκριση του αγελαδινού με κάθε φυτικό γάλα ξεχωριστά, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιο θεωρείται καλύτερο για τον άνθρωπο.
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.
Σύγκριση αγελαδινού γάλακτος με φυτικά γάλατα και επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου
Σύγκριση αγελαδινού γάλακτος με φυτικά γάλατα και επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου
Βοηθείστε μας να κάνουμε καλύτερο το OpenArchives.gr.